10 +  Письмо редактору

Прага гастрономічна


Прага – найкрасивіше місто, упевнена, що не лише Європи, але і всього світу. У цьому місті багато красивих і цікавих місць, але в цьому посту не про них. Я розповім, де і що ми їли і пили. Головне, що усе було дуже смачно і ситно. Розпочну з найголовнішого блюда Чехії (на наш погляд) : Свиняче КОЛІНО (Vepřové koleno).
1) В найперший вечір ми пішли в ресторан Бредовский Двір, візит в який запланували ще за місяць до поїздки. Звичайно це була справжня гастрономічна подія.

Традиційно до нього подається капуста, гірчиця і хрін.
Усім раджу це місце. Воно зовсім непримітне, знаходиться трохи в стороні від головної туристичної вулиці, хоча людей було все одно дуже багато.
2) Наступним пунктом нашого візиту стало кафе Slavia. Знаходиться воно навпроти Національного театру, тому в один з вечорів нам вдалося спостерігати, що виходять у вечірніх сукнях і костюмах празьку інтелігенцію, і усе це під живу музику, цілком аристократично. Нам дуже сподобалося, тому ми були тут двічі. Їли традиційний чеський десерт – Horka laska – що означає: гаряча любов – це холодне морожене, полите гарячим малиновим сиропом. Шалено смачно. Запивали “овочевим” чаєм, що в перекладі означає: фруктовий.
3) Пробували зелене пиво, приготоване з молодого хмелю з видом на Празький Град в кафе U Cisaru (У Цезаря) Досить-таки непогане, правда ціна завищена, ймовірно через те, що знаходиться поблизу основних пам’яток.
4) Ну і ще одна гастрономічна подія (на мій погляд це було навіть смачніше за коліно) – це свинина на вогнищі, яку готували на пасхальному ярмарку. Голодним краще не дивитися 😉

Ну і в розрізі 🙂

5) Там же, на пасхальному ярмарку спробували трдло, що в перекладі з чеського: дурень 🙂 Це така солодка кругла булочка з діркою посередині, яку випікають на металевих циліндрах, що обертаються, потім посипають його цукром.

6) Тут пив пиво В. В. Путін, що зафіксовано на фотографії усередині ресторану, який знаходиться на Кампе (до речі, дуже мальовничому містечку). Нам сюди сісти не вдалося, оскільки було дуже багато людей – є терасса з видом на Влтаву. 7) Пили пиво У Флеку. Не можу сказати, що воно було смачніше за інше пиво, але це дуже колоритне, історичне місце, хоча говорять, що воно стало псуватися. Але тільки через те, що існує воно з 1499 року – туди варто було зайти на кухоль пива! 🙂 8) Після Флека ми хотіли потрапити в ще одне культове місце: Пивоварский будинок, але не вийшло( Усередині було повно людей, та і біля входу великий ажіотаж, але по дорозі нам попалося інше непогане кафе…
9)… У Графа. Інтер’єр абсолютно непримітний, але нагодували і напоїли смачно і ситно: рекомендую спробувати тут витчу: .їли картопляні котлетки, в яких був запечений сир Гермелин. Теж дуже смачно. 10) Звичайно ж відвідали ще одне місце, описане в усіх путівниках : Новоместский пивовар. Інтер’єр цікавий, смачно, але порції порівняно з іншими місцями в рази менше. Позначається, очевидно, величезний потік туристів. Офіціанти теж не дуже ввічливі.
Старочешское блюдо (запечена свинина, копчена шийка, ковбаса-гриль, кнедликиз белового хліба, картопляний кнедлик, тушкована капуста) Дуже смачним був паштет, який подали з грінками і брусницею. 11) Сир в Празі запікають у великій кількості і у всіляких видах. Дуже сподобався на Староместской площі сир грилль : 12) Пили каву в кафе кубістів. Звичайно пішли туди не із-за кави, а із-за інтер’єру. Хто вирішить піти туди, зверніть увагу: на фасаді будівлі чорна Мадонна. 13) ДУЖЕ сподобалося в кафе У Вдови. Було шалено смачне, інтер’єр незвичайний. На стінах нескромні малюнки 🙂 Тут ми їли ребрышки, сир, який в меню називався : два смердючі пальчики, і спробували сосиску Утопленик, ну і картошечка була дуже навіть нічого! 14) Але було і кафе, яке нас розчарувало трохи. Хоча, може до кінця поїздки ми просто звикли до великих порцій, тут виявилося усе навпаки. Ресторан: У двох сердець, символічно на 1 травня (у Празі відмічають день закоханих) Написано, що ресторан з 1358 року.
Їли традиційний оломоуцкий сир. І ягнячье коліно (не йде ні в яке порівняння зі свинячим) 15) На ранок перед від’їздом вирішили трохи шикануть і пішли снідати в готель Імперіал. Між іншим, з мишленовской зіркою. Замовили французький сніданок! Чи потрібно говорити, що це було справжнє блаженство, попри те, що виглядає в принципі як нічого особливого. Інтер’єр, також уразив. Елегантні лебеді: 16) Ну і звичайно, було випито багато пива: Ну і наостанок, ще одне привабливе коліно, трохи менше, ніж у Бредовском дворі, але теж дуже смачне. Правда, було з’їдене в Карловых Варах. В цілому, можна підвести підсумок: в Празі можна отримати не лише культурне і духовне збагачення, але і гедоністичне, а також додати плюс декілька кілограм, але про це зовсім не шкода:)

  Новорічний Каунас



© 2019 Поради мандрівникам
При повному або частковому відтворенні інформації заборонено.
sitemap